Η Ε.Ε. εναντίον της διεξαγωγής κουρδικού δημοψηφίσματος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:51
Η Ε.Ε. εναντίον της διεξαγωγής κουρδικού δημοψηφίσματος
H αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι ξεκαθάρισε πως η E.E. είναι αντίθετη στον σχηματισμό χωριστού κουρδικού κράτους στη Μέση Ανατολή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε ατζέντα που προβλέπει την ανεξαρτητοποίηση των Κούρδων -είτε στην Τουρκία, είτε στο Ιράκ, είτε στη Συρία» δήλωσε την Πέμπτη η κα Μογκερίνι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι παραμένει αντίθετη με τις βιαιότητες του ΡΚΚ, καταδικάζοντας την επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει με κάθε τρόπο οποιαδήποτε τρομοκρατική πράξη και θεωρεί το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση» πρόσθεσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Πιστεύουμε ακόμη -το ίδιο ενωμένοι όπως είμαστε καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές πράξεις- ότι ο τρόπος για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος στην Τουρκία είναι μέσω ειρηνικής διαδικασίας παρόμοιας με εκείνη που είχε ξεκινήσει η τουρκική κυβέρνηση, πριν από μερικά χρόνια, και κατόπιν την εγκατέλειψε» κατέληξε.

Πληροφορίες από Daily Sabah/ Anadolu Agency

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 11:59