Η Ε.Ε. ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Συρίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 13:16
Η Ε.Ε. ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Συρίας
Οι χώρες της Ε.Ε. υιοθέτησαν σήμερα νέα σειρά κυρώσεων κατά της Συρίας λόγω της συνέχισης των επιχειρήσεων καταστολής της Δαμασκού.

Στόχος των κυρώσεων είναι κυρίως η Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, ώστε να περιοριστούν οι τρόποι χρηματοδότησης του καθεστώτος.

«Τα περιοριστικά μέτρα εγκρίθηκαν στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες» ανακοίνωσε η Ε.Ε.. Τα μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στην Ευρώπη και την απαγόρευση εμπορικών συναλλαγών πολύτιμων μετάλλων, όπως ο χρυσός.

Οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. περιλαμβάνουν επίσης ένα εμπάργκο στις εμπορευματικές πτήσεις από τη Συρία που δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η επιλογή ενός πλήρους εμπάργκο για τις επιβατικές πτήσεις από τη Συρία, που παλαιότερα εξεταζόταν, έχει εγκαταλειφθεί επί του παρόντος, καθώς το μέτρο αυτό θα εμποδίσει τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

Επίσης επτά νέα πρόσωπα θα προστεθούν σε έναν κατάλογο 150 ατόμων, οργανώσεων και εταιρειών, μεταξύ τους τα υψηλόβαθμα στελέχη του συριακού καθεστώτος, για τα οποία έχει απαγορευτεί η χορήγηση θεώρησης διαβατηρίων στην Ευρώπη και έχει επιβληθεί «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 13:27