«Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:29
«Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο Χέιγκ έκανε τη δήλωση αυτή πριν από τη σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Μόσχα εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. την Παρασκευή. Παράλληλα, σήμερα ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομόλογους του το ειρηνευτικό σχέδιο του Πέτρο Ποροσένκο για την ανατολική Ουκρανία.

«Ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει καθόλου ότι στην Ε.Ε. είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αυτά τα μέτρα. Έχει προηγηθεί πολλή δουλειά για την προετοιμασία εκτεταμένων κυρώσεων στη Ρωσία» ανέφερε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι 28 χώρες-μέλη προφανώς θα θελήσουν να δουν πώς ανταποκρίνεται η Μόσχα στο ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και στη μονομερή κατάπαυση του πυρός προτού λάβουν τις όποιες αποφάσεις.

«Αυτό θα αποφασιστεί την Παρασκευή. Νομίζω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία εικόνα για το πώς ανταποκρίνεται η Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 12:29