Την πρόθεση της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης να μην επικυρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, παρά μόνον εάν συμπεριλάβει τροποποιήσεις υπέρ της ανάπτυξης, επανέλαβε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Αυτό που έχουμε πει είναι ότι το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί στην παρούσα μορφή του» είπε ο Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. «Είμαστε σταθεροί σε αυτό» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Μοσκοβισί, το ζήτημα συζήτησαν στη χθεσινή τους συνάντηση ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Το σύμφωνο πρέπει να εμπλουτιστεί με ένα κομμάτι σχετικό με την οικονομική ανάπτυξη και, όταν το λέω αυτό, αναφέρομαι σε μία φιλόδοξη στρατηγική ανάπτυξης» τόνισε ο Μοσκοβισί.

«Αυτό που λέμε – και είμαστε όλοι πολύ φιλοευρωπαϊστές – είναι ότι πρέπει να βάλουμε σε μια νέα κατεύθυνση, όχι να εγκαταλείψουμε τη δημοσιονομική υπευθυνότητα… για εμάς η δημοσιονομική υπευθυνότητα και η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αντίθετες» διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε την ίδια επιθυμία να αναζωπυρώσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, γιατί όλα γίνονται πιο δύσκολα χωρίς ανάπτυξη» υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης