Γαλλία: 271 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη χώρα από τις εμπόλεμες ζώνες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 07:57
Γαλλία: 271 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη χώρα από τις εμπόλεμες ζώνες
Τους 271 έχουν φτάσει οι τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη Γαλλία από εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και τη Συρία και όλοι τους υπόκεινται σε έρευνα από τις διωκτικές αρχές, επεσήμανε σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο Κολόμπ, περίπου 700 Γάλλοι υπήκοοι εκτιμάται ότι έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. «Ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έχουν επιστρέψει στη χώρα, βρίσκονται 217 ενήλικοι και 54 ανήλικοι, με κάποιους εξ αυτών να τελούν σήμερα υπό κράτηση» τόνισε.

Παράλληλα σε ερώτηση σχετικά με το πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία, ο Γάλλος υπουργός απάντησε πως είναι δύσκολη η επαλήθευση των πληροφοριών.

Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «πολύ υψηλή» την απειλή επιθέσεων τζιχαντιστών, επικαλούμενος δύο περιστατικά επιθέσεων ενάντια αστυνομικών στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και επτά αποτραπείσες επιθέσεις αυτό το χρόνο.

Ενώ ανέφερε, ότι περισσότεροι από 18.500 άτομα βρίσκονται υπό ένα προληπτικό σύστημα παρακολούθησης για συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται ως ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 12:15