Στο σινεμά… στέλνει τους Κινέζους υπαλλήλους της η Google αυτές τις ημέρες, εν μέσω αναταραχής που προκάλεσε η ανακοίνωσή της περί ενδεχόμενης αποχώρησής της από την κινεζική αγορά.

Και για του λόγου το αληθές, η εταιρεία, που απασχολεί στην Κίνα περίπου 700 άτομα, αγόρασε 200 εισιτήρια για την ταινία «Avatar» και έδωσε, χθες, άδεια σε υπαλλήλους της για να πάνε σινεμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκαλώντας διττή αναταραχή στις σινο-αμερικανικές σχέσεις και στους επιχειρηματικούς κύκλους, η Google ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στα μέσα Δεκεμβρίου εντόπισε μία επίθεση, προερχόμενη από την Κίνα, στην εταιρική της υποδομή, με αποτέλεσμα την κλοπή πνευματικής της ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την Google, άγνωστοι εισχώρησαν στο λογισμικό 20 ακόμη εταιρειών, αν και ειδικοί του διαδικτύου λένε ότι τουλάχιστον 34 εταιρείες δέχθηκαν επίθεση.

Η Google συνδύασε την επίθεση με τον έλεγχο που ασκούν οι κινεζικές Αρχές στο κινεζικό διαδίκτυο και στις προϋποθέσεις που επιβάλλουν στις εταιρείες που επιχειρούν σε αυτό. H Google ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πλέον να υποβάλλεται στην κινεζική λογοκρισία, μπλοκάροντας αναζητήσεις που οι κινεζικές Αρχές θεωρούν επιβλαβείς, από πορνογραφικό υλικό μέχρι επικριτικά σχόλια προς το κινεζικό καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διευκρίνισε πάντως ότι θέλει να συζητήσει επί των απαγορεύσεων αυτών και να βρει μία λύση που θα της επιτρέπει να λειτουργήσει μία «ελεύθερη» μηχανή αναζήτησης, χωρίς φίλτρα, για τους περίπου 360 εκατομμύρια Κινέζους χρήστες του διαδικτύου.

Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι η κίνηση της Google δεν θα διαταράξει τις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:
Ανεπηρέαστες οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας λόγω της Google, 15 Ιανουαρίου 2010, 06:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης