Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έμαθε την Πέμπτη το πρωί ότι η βοηθός του Hope Hicks είχε βρεθεί θετική στο κορωνοϊό, αλλά την ίδια ημέρα προχώρησε στις προγραμματισμένες υποχρεώσεις του συμπεριλαμβανομένου ενός έρανου εκατομμυρίων δολαρίων στο κλαμπ γκολφ του Νιου Τζέρσεϋ.

Ο έρανος συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία του, ανέφερε το Bloomberg News, ωστόσο ο πρόεδρος δεν φορούσε μάσκα όταν έφυγε ή επέστρεψε για το ταξίδι του. Γενικότερα έχει δείξει απροθυμία να τη φοράει δημόσια και ιδιωτικά, σημειώνει η dailymail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hicks λέγεται ότι παρουσίασε συμπτώματα την Τετάρτη το απόγευμα και μπήκε σε καραντίνα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One όταν πέταξε από τη Μινεσότα με τον πρόεδρο και το προσωπικό του Λευκού Οίκου. Μόνο ένας πολύ μικρός κύκλος ανθρώπων γνώριζε ότι η Hicks είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό  και το ανώτερο προσωπικό ήλπιζε να διατηρήσει αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές, ανέφερε το Bloomberg News, το οποίο διέρρευσε την πληροφορία για την μόλυνσή της.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε έμαθε για το αποτέλεσμα του τεστ στη βοηθό του, ενώ ο αρχηγός του Λευκού Οίκου Mark Meadows είπε ότι η διοίκηση έμαθε για τη διάγνωση της Hicks την Πέμπτη το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Τετάρτη πάντως, ο Τραμπ συνέχισε τις δραστηριότητες του ενώ συναντήθηκε με μέλη-κλειδιά της κυβέρνησής του.

Όταν την Πέμπτη, η Χικς διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό το προσωπικό του Λευκού Οίκου ξεκίνησε να φορά μάσκες, ωστόσο η διάγνωση δεν ανακοινώθηκε.

Η σύμβουλος του προέδρου Hope Hicks περπατά από τη Marine One για να συνοδεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Air Force One που αναχωρεί την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Hope Hicks γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1988 και είναι εκτελεστική σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και πολιτικός σύμβουλος που υπηρετεί ως ανώτερος σύμβουλος του αμερικανού προέδρου.

Στα εφηβικά της χρόνια, υπήρξε μοντέλο, ποζάροντας για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του περιοδικού Greenwich το 2002.

Υπήρξε η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ενώ πριν τη συμμετοχή της στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία

Η 31χρονη υπηρέτησε στο παρελθόν ως διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, ενώ προηγουμένως είχε τη θέση της διευθύντριας στρατηγικών επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ξεκίνησε ως υπάλληλος του Οργανισμού Τραμπ και αργότερα έγινε γραμματέας Τύπου και διευθύντρια πρώιμων επικοινωνιών για την προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, καθώς και εθνική γραμματέας Τύπου για την ομάδα της προεδρικής μετάβασης.

Παραιτήθηκε από τον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο του 2018, εργάστηκε για την Fox Corporation ως επικεφαλής της επικοινωνίας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος, ενώ επανεντάχθηκε σε αυτόν τον Μάρτιο του 2020.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης