«Η Ιταλία ήταν ενήμερη» λέει ο Ντ. Κάμερον!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 15:56
«Η Ιταλία ήταν ενήμερη» λέει ο Ντ. Κάμερον!
Η ιταλική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση απελευθέρωσης ενός Βρετανού και ενός ιταλού ομήρου στη Νιγηρία, η οποία κατέληξε χθες Πέμπτη στο θάνατο των δύο ανδρών την ώρα που ξεκινούσε η επιχείρηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

«Επικοινωνήσαμε με τους Ιταλούς χθες (Πέμπτη) την ώρα που θα ξεκινούσε η επιχείρηση, όμως επρόκειτο για μία ρευστή κατάσταση. Προτεραιότητά μας ήταν να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο έδαφος και να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι απαγωγές είχαν γίνει τον Μάιο και από τότε ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τους Ιταλούς». Οι πληροφορίες από το πεδίο έδειχναν ότι "οι όμηροι βρίσκονταν σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο", συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κάμερον.

Χθες το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας της Νιγηρίας με την υποστήριξη των βρετανικών δυνάμεων διεξήγαγαν μία επιχείρηση εναντίον μίας οικίας στο Σοκότο, στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου κρατούνταν οι δύο άνδρες που είχαν απαχθεί τον Μάιο του 2011.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι είχε εγκρίνει αυτή την επιχείρηση, όμως σήμερα έχει ξεσπάσει πολεμική στην Ιταλία, καθώς η Ρώμη διαμαρτύρεται ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

Οι δύο όμηροι ήταν ο Κρίστοφερ ΜακΜάνους, Βρετανός 28 ετών, και ο Φράνκο Λαμολινάρα, Ιταλός 48 ετών, και οι δύο μηχανικοί.

Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε ότι ο Βρετανός πρεσβευτής στη Ρώμη «αυτή τη στιγμή μιλά με την ιταλική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: Εξηγήσεις για τον θάνατο των ομήρων απαιτεί η Ιταλία από τη Βρετανία

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 15:56