Ανακοινώθηκαν, πριν από μερικές ημέρες, οι νικητές του ετήσιου διαγωνισμού για την ανάδειξη των καλύτερων φωτογραφιών και φωτογράφων Άγριας Φύσης.

Στο διαγωνισμό, που διοργανώνεται εδώ και 49 χρόνια από το National History Museum του Λονδίνου και το BBC Worldwide, συμμετείχαν φέτος 43.000 εικόνες από 96 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες είναι απλά μαγευτικές και αποτυπώνουν έναν παράξενο, αλλά υπέροχο κόσμο.

2013: Φωτογράφος της Χρονιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Essence of Elephants

Το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε ο Greg du Toit από τη Νότια Αφρική, ο οποίος έβγαλε μια φωτογραφία με ελέφαντες που μοιάζει να είναι πίνακας ζωγραφικής. Όπως ο ίδιος δηλώνει, από την πρώτη στιγμή που έπιασε φωτογραφική στα χέρια του, φωτογραφίζει ελέφαντες, προσπαθώντας να αποθανατίσει την «ειδική» ενέργειά τους.

2013: Κατηγορία 15-17 Χρονών – Ειδική Μνεία


Harvest Gold

Ένα βράδυ του Ιούλη, καθώς περπατούσε στην άκρη ενός χωραφιού με σιτηρά στο χωριό του στην Ελβετία, ο Etienne παρατήρησε μια «μικρή μπάλα» κολλημένη σε ένα από τα φυτά. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πεινασμένο ποντίκι.

2013: Ζώα στο Περιβάλλον τους – Νικητής

The Water Bear
Οι περισσότερες φωτογραφίες από πολικές αρκούδες τις δείχνουν στη στεριά ή πάνω σε πάγους, παρόλα αυτά οι πολικές αρκούδες περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας τους κολυμπώντας και κυνηγώντας για φαγητό μέσα στη θάλασσα. Ο Paul από τον Καναδά, προσπαθούσε για τρεις μέρες με το φουσκωτό του να αποθανατίσει αυτή τη νεαρή αρκούδα να κολυμπά, ανάμεσα στους πάγους.

2013: Βραβείο Πορτοφόλιο Eric Hosking – Νικητής



The Flight Path 

O Connor από τη Βρετανική Κολομβία, παρακολουθούσε για μέρες τη συγκεκριμένη κουκουβάγια μέχρι να μάθει τις διαδρομές που ακολουθεί και να μπορέσει έτσι να στήσει τη φωτογραφία του.

2013: Άγρια τοπία – Νικητής

The Cauldron
Πετώντας προς το ηφαίστειο, το νέφος της σκόνης, του καπνού και του ατμού δεν του επέτρεπαν να δει τον κρατήρα. Αλλά μία στο τόσο ένας δυνατός άνεμος παραμέριζε τα σύννεφα και μπορούσε να δει τον ύψους 200 μέτρων πίδακα λάβας, που ξεχύνονταν από τον κρατήρα και τα καυτά ποτάμια. Ο Sergey δηλώνει, πως η έκρηξη του Τόλμπατσικ είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχει δει στη ζωή του.

2013: Δημιουργικά Οράματα – Νικητής

Snow Moment
Φωτογραφίζοντας τους γνωστούς ιαπωνικούς μακάκους γύρω από κάποιες θερμές πηγές στην κεντρική Ιαπωνία, ο Jasper Doest εντυπωσιάστηκε από τους περίεργους σχηματισμούς που δημιουργούνται από το συνδυασμό στροβιλίζοντα ατμού και χιονιού.

2013: Φύση σε Άσπρο και Μαύρο – Ειδική Μνεία


Giant with Sunbeams

O Άλεξ τράβηξε την παραπάνω φωτογραφία στα ανοιχτά της Καραϊβικής, λίγα χιλιόμετρα από τα παράλια του Μεξικού ενώ κολυμπούσε ανάμεσα σε ένα κοπάδι φαλαινο-καρχαρίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης