Η Κεντρική Ευρώπη μετρά τις πληγές της...

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 22:29
Η Κεντρική Ευρώπη μετρά τις πληγές της...
Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι βίαιες καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Λιθουανία, δήλωσαν σήμερα Κυριακή οι τοπικές αρχές.

Στη Λιθουανία, δύο παραθεριστές έχασαν τη ζωή τους κάτω από δέντρα που έπεσαν πάνω στα αντίσκηνά τους, έπειτα από ισχυρή καταιγίδα κοντά στη Βαρένα (νότια). Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από καταιγίδες στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βαλτικής, BNS. Το νερό απέκλεισε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας και πλημμύρισε τους δρόμους του λιμανιού Κλαϊπέντα.

Στην Πολωνία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν στην Κάτω Σιλεσία (νοτιοανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Τσεχία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γέρζι Μίλερ.

Μία γυναίκα πνίγηκε στην Μπογκατίνια, μία πόλη περίπου 20.000 κατοίκων που υπέστη σημαντικές ζημιές από την υπερχείλιση ενός ποταμού χθες Σάββατο. Άλλη μία γυναίκα πνίγηκε στην ίδια περιοχή, δήλωσε ο Πάβελ Φράτσακ, εκπρόσωπος της πολωνικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Το τρίτο θύμα ήταν ένας πυροσβέστης 55 ετών, τον οποίο παρέσυρε το ρεύμα στη Ραντομιερζίτσε, στην ίδια περιοχή, όπου κατέρρευσε ένα φράγμα», διευκρίνισε.

Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά παρέμεναν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η κατάρρευση ενός φράγματος κοντά στη Ραντομιερζίτσε είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα μέρος της πόλης Ζγκόρζελετς-Γκέρλιτς, πάνω στον ποταμό Νάισε, στα πολωνο-γερμανικά σύνορα.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Στο Νόικιρχεν στη Σαξωνία (νοτιοανατολικά), τρεις άνθρωποι πνίγηκαν χθες σε ένα υπόγειο, ενώ καταρρακτώδης βροχή έπεφτε στην πόλη αυτή που βρίσκεται κοντά στο Κέμνιτς.

Στην Τσεχία, οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στα βόρεια της χώρας, ενώ τρεις άνθρωποι εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι, δήλωσε η Λένκα Μοράβτσοβα, εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οι πλημμύρες στέρησαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε 1.000 νοικοκυριά και το φυσικό αέριο σε 4.000 νοικοκυριά, κυρίως στην περιοχή Λίμπερετς, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας. Περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από τις εστίες τους.

Ωστόσο η βροχή σταμάτησε σήμερα και οι προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας γι΄αυτήν την περιοχή της Ευρώπης είναι περισσότερο αισιόδοξες.

Διαβάστε επίσης:

Οι πλημμύρες έφτασαν στη Γερμανία
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 19:11
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010, 22:37