«Αν ήμουν Αμερικανίδα, θα ψήφιζα τον Μπαράκ Ομπάμα» δήλωσε, από το Σαν Φρανσίσκο, η κόρη του προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, εγκωμιάζοντας τη στήριξη του προέδρου των Η.Π.Α. στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και στη χαλάρωση της απαγόρευσης των ταξιδιών των Κουβανών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η 50χρονη Μαριέλα Κάστρο είναι σεξολόγος και εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια αγωνίζεται υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Κούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο για να συμμετάσχει σε διάσκεψη με θέμα την ομοφυλοφιλία στη Λατινική Αμερική.

«Πιστεύω πως είναι ειλικρινής… πως είναι κάτι του πραγματικά το πιστεύει» τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στον πρόεδρο Ομπάμα και στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Πρόσθεσε πως είναι κρίμα «μια μικρή ομάδα εγκληματιών να εμποδίζει την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Αβάνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χορήγηση άδειας εισόδου στη Μαριέλα Κάστρο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να «καλωσορίζουμε στη χώρα την κόρη ενός δικτάτορα».

Όπως πάντως τόνισαν αξιωματούχοι του αμερικανικού ΥΠΕΞ μιλώντας στην Ουάσινγκτον Ποστ, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, από το 1985 απαγορεύεται η είσοδος στις Η.Π.Α. σε Κουβανούς που αντιπροσωπεύουν την κυβέρνηση της Αβάνας ή το ΚΚ της χώρας, όμως μπορούν να γίνονται εξαιρέσεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης