Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ανοίξει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Κίνα εφόσον οι χώρες αυτές δεν επιτρέπουν την είσοδο στους Ισπανούς.

Το διάταγμα που θα επιτρέπει το άνοιγμα των συνόρων της Ισπανίας στις 15 χώρες που περιλαμβάνονται στον ασφαλή κατάλογο που δημοσίευσε στις 30 Ιουνίου η ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ «τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως «στις περιπτώσεις της Κίνας, του Μαρόκου και της Αλγερίας, το άνοιγμα των συνόρων εξαρτάται από την αντίστοιχη ενέργεια των χωρών αυτών και το άνοιγμα των δικών τους συνόρων στους κατοίκους της Ισπανίας» διευκρίνισε το υπουργείο.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα συνοριακά φυλάκια στη Θέουτα και τη Μελίγια, τους δύο ισπανικούς θύλακες στο Μαρόκο, επισήμανε η ανακοίνωση.

Στην περίπτωση της Κίνας το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι έλαβε υπόψη του τις συστάσεις της ΕΕ ότι τα σύνορα των χωρών μελών θα πρέπει να ανοίξουν μόνο «αφού επιβεβαιωθεί ότι ισχύει αντίστοιχο καθεστώς από την πλευρά της ασιατικής χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πρώτος κατάλογος 15 χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ και τον χώρο Σένγκεν δημοσιεύτηκε την Τρίτη, όμως δεν είναι δεσμευτικός.

Για παράδειγμα, χθες Πέμπτη, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει τα σύνορά της σε αυτές τις χώρες, ενώ η Σλοβενία εξακολουθεί να επιβάλλει περιορισμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης