Η Μαδρίτη ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές σχετικά με ένα ύποπτο όχημα στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 23:43
Η Μαδρίτη ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές σχετικά με ένα ύποπτο όχημα στη Γαλλία
Η γαλλική αστυνομία αναζητεί τον οδηγό ενός λευκού βαν Renault Kangoo που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις στο κέντρο και τα περίχωρα της Βαρκελώνης, επισήμανε μια πηγή της γαλλικής αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Πραγματοποιούμε έρευνες για τον εντοπισμό ενός προσώπου που ενδέχεται να είναι ο οδηγός του οχήματος. Εμπλέκεται στις επιθέσεις. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν εντός του οχήματος. Η ισπανική αστυνομία προώθησε τα στοιχεία του οχήματος στη γαλλική αστυνομία» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που ενοικίασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαρκελώνη όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος των πεζών στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λα Ράμπλα. Ώρες αργότερα, η αστυνομία σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Καμπρίλς, αφού χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους πεζούς και αστυνομικούς. Μια Ισπανίδα σκοτώθηκε στην επίθεση.

Ο οδηγός του βαν που παρέσυρε πλήθος ντόπιων και τουριστών στη Βαρκελώνη ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκότωσε η ισπανική αστυνομία ώρες αργότερα, έγραψαν σήμερα ισπανικές εφημερίδες.

Ο Λουίς Τραπέρο, διευθυντής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή ο οδηγός του μικρού φορτηγού βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που σκότωσαν οι αρχές.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 ανθρώπων σε σχέση με τις επιθέσεις- τριών Μαροκινών και ενός υπηκόου από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τον Τραπέρο. Είναι μεταξύ 21 και 34 ετών.

Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για επιπλέον 4 υπόπτους σε σχέση με τις δύο επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, που δεν έδωσε τα ονόματά τους.

Η εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο από τις αρχές, έγραψε ότι οι 4 που καταζητούνται είναι όλοι τους μαροκινής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017, 23:45