Η Ουγγαρία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 στις 27 ή 28 Δεκεμβρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:22
Η Ουγγαρία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 στις 27 ή 28 Δεκεμβρίου

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 αναμένεται να αρχίσουν στην Ουγγαρία στις 27 ή στις 28 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας ότι το πρώτο φορτίο δόσεων του εμβολίου θα είναι αρκετό για τον εμβολιασμό περίπου 35.000 ανθρώπων.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα ανακοινώσει αύριο Σάββατο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, και ότι αναμένει πως η χώρα του θα έχει εξέλθει από την πανδημία ως περίπου τον Απρίλιο.

«Αύριο το πρωί θα ήθελα να ανακοινώσω ποια επόμενα βήματα θα κάνουμε από την 1η Ιανουαρίου στο σχέδιο οικονομικής δράσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποφευχθεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο ιός» δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό ραδιοσταθμό mr1.

Η οικονομία της Ουγγαρίας επλήγη σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά περίπου 6% το 2020 ακολουθούμενη από μια μέτρια ανάκαμψη το 2021.

Ο Ορμπάν πρόσθεσε ότι ακόμη και με τη δρομολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων αναμένει ότι θα συνεχιστεί μια μακρά ιδεολογική μάχη με την ΕΕ για θέματα όπως η μετανάστευση και η ισότητα των φύλων.

Ο εθνικιστής Όρμπαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για μία δεκαετία, αναμένεται να βρεθεί το 2022 αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία που έχει αντιμετωπίσει στη σταδιοδρομία του, καθώς αγωνίζεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σκανδάλων για θέματα ηθικής και διαφθοράς και κατά της αντιπολίτευσης που για πρώτη φορά έχει ενώσει τις δυνάμεις της για να τον νικήσει.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 11:34