Η δημοσιογράφος Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, χρίστηκε την Πέμπτη «πρέσβειρα» του Ιδρύματος Ντανιέλ Μιτεράν που αγωνίζεται για μία πιο αλληλέγγυα κοινωνία προς τους αναξιοπαθούντες του κόσμου.

Εγκαινιάζοντας μία δημοπρασία προς όφελος του Ιδρύματος της συζύγου του αείμνηστου σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2011, η Τριερβελέρ δήλωσε πως δεν σκοπεύει «να υποκαταστήσει τη μνήμη» της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται για μία υποκατάσταση της μνήμης της Ντανιέλ Μιτεράν, δεν πρόκειται για μία αναμέτρηση με το ανάστημα της Ντανιέλ Μιτεράν, δεν πρόκειται ούτε για μία σύγκριση μαζί της, πρόκειται μόνον για τον εναγκαλισμό των αξιών της, των αξιών που εκείνη υποστήριζε», δήλωσε η σύντροφος του Ολάντ. «Πρόκειται για τη συνέχιση της ενσάρκωσης των αξιών της, για την εξάπλωσή τους σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Ντανιέλ Μιτεράν «αγωνιζόταν κατά των ανισοτήτων. Εμείς θα κονταροχτυπηθούμε με τις ανισότητες», δήλωσε επίσης η Τριερβελέρ, μιλώντας πλάι στον Ζιλμπέρ Μιτεράν, έναν από τους γιους του πρώην προέδρου, ο οποίος έλαβε τη σκυτάλη από τη μητέρα του ως επικεφαλής του Ιδρύματος.

«Θα φέρουμε εις πέρας ορισμένα προγράμματα, όπως αυτό για την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, το οποίο αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», τόνισε η Τριερβελέρ, υπογραμμίζοντας πως αυτή αποτελούσε «την τελευταία μάχη της ζωής» της Ντανιέλ Μιτεράν.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης