Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο για 40 χρόνια σε 122 ξένους πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 16:05
Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο για 40 χρόνια σε 122 ξένους πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο στη Ρωσία για 40 χρόνια σε 122 ξένους πολίτες, που συμμετείχαν στις μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Μόσχα, ανακοίνωσε ο διευθυντής της Κύριας Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης, Ντμίτρι Σεργκιένκο, μεταδίδει το ρωσικό ιεδησογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο, ο Ρώσος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε σε ποιες συγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ξένοι πολίτες, λέγοντας ότι από τις αρχές του 2021 έχει υποβάλει δέκα αιτήσεις για πολίτες που θεωρούνται ανεπιθύμητοι και για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, μετά την μετατροπή της ποινής του Αλεξέι Ναβάλνι από αναστολή σε φυλάκιση, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πολίτη της Γαλλίας Σιρίλ Ντανιέλ και τον πολίτη της Συρίας Μοχαμάντ Ζααράφ. Ο Ντανιέλ είχε δηλώσει τότε στο Interfax, ότι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, αλλά βρέθηκε τυχαία στον χώρο των διαδηλώσεων. Εν συνεχεία το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά ημερών, ενώ στον Ζααράφ επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ρουβλίων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021, 16:05