Η Ρωσία ελπίζει ότι στις ΗΠΑ θα αποφευχθούν οι μαζικές ταραχές μετά τις προεδρικές εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 17:04
Η Ρωσία ελπίζει ότι στις ΗΠΑ θα αποφευχθούν οι μαζικές ταραχές μετά τις προεδρικές εκλογές

Η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων και ελπίζει ότι οι υπάρχοντες στις ΗΠΑ μηχανισμοί δικαιοσύνης θα μπορέσουν να αποφανθούν για τον νικητή των προεδρικών εκλογών, όπως και ότι θα αποφευχθούν οι μαζικές ταραχές, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Μόσχα παρακολουθεί προσεκτικά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. «Ελπίζουμε ότι οι υπάρχοντες μηχανισμοί δικαιοσύνης στις ΗΠΑ θα μπορέσουν σε πλήρη αντιστοιχία με το αμερικανικό σύνταγμα να καθορίσουν τον μελλοντικό αρχηγό του κράτους και, το κυριότερο, να αποφύγουν την πρόκληση στη χώρα μαζικών ταραχών», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στις προοπτικές των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «η Μόσχα, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα η ηγεσία της χώρας μας είναι έτοιμη για εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, όποιος κι αν αναλάβει το αξίωμα αυτό με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 17:04