Η Ρωσία και η Κίνα εξετάζουν να συνεργαστούν για έρευνες στη Σελήνη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019, 08:38
Η Ρωσία και η Κίνα εξετάζουν να συνεργαστούν  για έρευνες στη Σελήνη

Οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Κίνας συζήτησαν κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα, στια οποία περιλαμβάνεται η κοινή εξερεύνηση της σελήνης.

Σε συνάντησή τους την Παρασκευή στην Αγ. Πετρούπολη  ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Λι Κέικιανγκ κατέληξαν στην υπογραφή δεκάδων συμφωνιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Λι Κέικιανγκ πραγματοποίησαν συνομιλίες.

Ο μηχανισμός των τακτικών συναντήσεων μεταξύ των κυβερνητικών ηγετών της Ρωσίας και της Κίνας ξεκίνησε το 1996 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τότε. Αυτή είναι η 24η συνεδρίαση.

Η πρόσφατη συνάντηση έγινε την παραμονή της σημαντικής ημερομηνίας - της 70ης επετείου από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Όπως είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Μετά από επτά δεκαετίες, οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας με εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και έχουν ενταχθεί σε μια νέα εποχή. Τα επόμενα 70 χρόνια θα πρέπει να είναι σημαντικά».

Αυτή τη φορά, σχεδόν υπογράφηκαν μερικές δωδεκάδες έγγραφα. Από τη συμφωνία για κοινή φαρμακευτική επιχείρηση, ως τη συνεργασία για αποστολές στο φεγγάρι.

Για να προσθέσει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να εξετάσουν την επιφάνεια του φεγγαριού, να εργαστούν στον τομέα του διαστήματος, να δημιουργήσουν ένα ενωμένο κέντρο δεδομένων με βάση τα στοιχεία από αυτές τις αποστολές».

 

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Πληροφορίες από Russian TV News - Russia Insider

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019, 08:38