Σε 559 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ταϊλάνδη το προηγούμενο 24ωρο, κατά το οποίο ανακοινώθηκε επίσης ένας θάνατος από την COVID-19, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά μετά την αναχαίτιση προηγούμενων ξεσπασμάτων της επιδημίας.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στην Ταϊλάνδη ανήλθε σε 30.869. Επίσης, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανήλθε σε 96.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν μέσω της νέας αυτής αύξησης των κρουσμάτων, τουλάχιστον 12 νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκόκ ανακοίνωσαν ότι από χθες αναστέλλουν τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό λόγω της υψηλής ζήτησης που υπάρχει και της έλλειψης προμηθειών.

Τα νοσοκομεία κοινοποίησαν σχετικές ανακοινώσεις στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές μηνυμάτων αυτή την εβδομάδα. Σε αυτές ορισμένα δηλώνουν ότι η αναστολή αυτή θα διαρκέσει μόνο λίγες μέρες και άλλα δεν αναφέρουν κάποια ημερομηνία για την επανάληψη των διαγνωστικών εξετάσεων.

Η Μπανγκόκ αποτελεί το κέντρο νέου ξεσπάσματος του κορωνοϊού στην Ταϊλάνδη, η οποία είδε τα νέα κρούσματα να αυξάνονται από μόλις λίγες δεκάδες σε μερικές εκατοντάδες την ημέρα, γεγονός το οποίο ώθησε την κυβέρνηση να σπεύσει να ενισχύσει τη διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση διεξάγει δική της εκστρατεία μαζικών τεστ σε περιοχές της Μπανγκόκ στις οποίες αναφέρθηκαν εστίες της επιδημίας, μεταξύ των οποίων κυρίως μπαρ και κέντρα διασκέδασης, τα οποία έλαβαν εντολή να κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Η αύξηση αυτή των νέων κρουσμάτων έχει οδηγήσει σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργών της κυβέρνησης να τεθούν σε αυτοαπομόνωση λόγω πιθανής έκθεσής τους σε κρούσματα.

Επίσης καταγράφεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ταϊλάνδη, ενόψει του ετήσιου φεστιβάλ Σόνγκραν την επόμενη εβδομάδα, το οποίο είναι γνωστό για τις μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις και τα μπουγελώματα, που απαγορεύτηκαν από τις Αρχές.

Την Τετάρτη η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την τοπική παρουσία του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού B.1.1.7 που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης