Η Βιέννη θα στηρίξει τη συζητούμενη στην ΕΕ παράταση της ημερομηνίας του Brexit

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 16:25
Η Βιέννη θα στηρίξει τη συζητούμενη στην ΕΕ παράταση της ημερομηνίας του Brexit

Η Αυστρία θα στηρίξει την υπό συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράταση της ημερομηνίας για το Brexit, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιέννη ο εκπρόσωπος της αυστριακής υπηρεσιακής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις Βρυξέλλες συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση σχετικά με τη διάρκεια και τις διαδικασίες της αναβολής της ημερομηνίας, ενώ την Παρασκευή πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου για το θέμα αυτό οι πρέσβεις των 27 χωρών-μελών στην ΕΕ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βιέννη, υπό συζήτηση είναι μία αναβολή της εξόδου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, γιατί την ημερομηνία αυτή πρότεινε και το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο και η ίδια ημερομηνία προτάθηκε επίσης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έχει προτείνει επιπλέον μία γραπτή διαδικασία, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία μία επιπλέον σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

«Η Αυστρία συντονίζεται πολύ στενά με τους άλλους 26 εταίρους», δήλωσε ο Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, συμπληρώνοντας ότι η Βιέννη συμμετέχει πλήρως και θα υποστηρίξει κάθε συναίνεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, 16:25