Η Ιαπωνία σχεδιάζει να δοκιμάσει φάρμακα για την αντιμετώπιση του HIV σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων ενισχύει την απειλή για την οικονομία της χώρας, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι το Τόκιο «έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε οι κλινικές δοκιμές με φάρμακα κατά του HIV σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού να μπορέσουν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία έφτανε τα 520 τη Δευτέρα, περιλαμβανομένων 454 κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο και σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του από τον Covid-19 στην Ιαπωνία.

Με την οικονομία της χώρας να συρρικνώνεται, αυξάνοντας τον κίνδυνο της ύφεσης, η εξάπλωση του κορωνοϊού ώθησε το Τόκιο να θέσει περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ κάποιες εταιρείες καλούν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

Οι δοκιμές των φαρμάκων κατά του HIV ξεκινούν στην Ιαπωνία, καθώς σε όλο τον κόσμο θεωρείται ότι αυτά ενδέχεται να αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 1.900 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία που να είναι 100% αποτελεσματική.

Στο μεταξύ στην Ταϊλάνδη οι γιατροί φαίνεται να έχουν καταγράψει κάποιες επιτυχίες στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας συνδυασμό φαρμάκων για την αντιμετώπιση της γρίπης και του HIV.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης