Την πλατφόρμα, όπου θα εγκατασταθεί το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, έχει αρχίσει να κατασκευάζει η Τουρκία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου CNBC.

Παρά τις πιέσεις της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα, η τελευταία έχει ήδη αρχίσει τα έργα για την κατασκευή ειδικής εγκατάστασης, η οποία θα φιλοξενήσει τους ρωσικούς πυραύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται το CNBC, πρόκειται για στρατιωτική εγκατάσταση, η οποία θα περιλαμβάνει και άλλες κατασκευές, όπως καταφύγια και οχυρά.

Βέβαια, οι ίδιες πηγές, οι οποίες παραπέμπουν σε δορυφορικές εικόνες, δεν διευκρινίζουν την ακριβή τοποθεσία εκτέλεσης των επίμαχων έργων.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία με ακύρωση της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών F-35, σε περίπτωση που η τελευταία ολοκληρώσει τη συμφωνία για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τον Δεκέμβριο του 2017, Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν σύμβαση για δύο πυραυλικά συστήματα, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία στο εγγύς μέλλον, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: Sputnik

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης