Υεμένη: Πάνω από 60 νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 01:19
Υεμένη: Πάνω από 60 νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες
Κλιμακώνεται η βία στην Υεμένη η οποία συνεχίζει να κλυδωνίζεται από την αλλαγή στην πολιτική ηγεσία μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου της χώρας, Ali Abdullah Saleh.

Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο νότιο τμήμα της Υεμένης και είχαν στόχο εργοστάσιο στο οποίο βρίσκονταν ισλαμιστές μαχητές, φερόμενοι ως μέλη της αλ Κάιντα , είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις εξ αυτών, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ισλαμιστική οργάνωση, 'Ανσαρ αλ Σαρία, ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, τα οποία η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει  σε επιχειρήσεις στην ασιατική χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την ορεινή περιοχή Τζέμπελ Χάνφαρ, την οποία είχαν καταλάβει οι μαχητές που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα το 2011, όταν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είχαν «παραλύσει» την πιο φτωχή χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τις Η.Π.Α. ή την κυβέρνηση της Υεμένης.

Συνολικά 62 μαχητές έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο νότιο τμήμα της χώρας από την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Δείτε το video...


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 04:53