Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του από τη διαδικασία τέλεσης των δημοτικών εκλογών στη χώρα.

«Βρίσκομαι εδώ για να συγχαρώ όλους τους πολίτες γιατί ψήφισαν με τον πιο ευρωπαϊκό τρόπο από ποτέ στην ιστορία μας. Η εκλογική διαδικασία ήταν ομαλή και αξιοπρεπής και σημειώθηκε υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εκλογική διαδικασία τοποθετήθηκε και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές έδειξαν τη δύσκολη πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες της Αλβανίας.

«Αυτές ήταν όντως οι καλύτερες εκλογές για τα κανάλια, αλλά οι χειρότερες για την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε εντυπωσιακά παραδείγματα και αποδείξεις του ελλείμματος από τα διεθνή standards», δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, λίγο μετά τη λήξη της διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ η κάθε πλευρά έσπευσε να δηλώσει νικήτρια των εκλογών χωρίς όμως πανηγυρισμούς και ξεσπάσματα χαράς. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 7000 άτομα έλαβαν μέρος στην οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, στα περίπου 4891 εκλογικά κέντρα σε όλη την αλβανική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης