Απίστευτες εικόνες φέρνει στο φως το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, το οποίο εξασφάλισε και δημοσίευσε ένα video, όπου καταγράφονται μέλη της Νιγηριανής Αστυνομίας και του Στρατού να εκτελούν μέλη μιας ομάδας μουσουλμάνων, μετά από τις περσινές αιματηρές συγκρούσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς η κυβέρνηση της Νιγηρίας συγκρούστηκε με ομάδες των Boko Haram στις επαρχίες Borno, Yobe, Kano και Bauchi την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μαγνητοσκοπημένα πλάνα φαίνεται ότι πολλοί από τους θανάτους έγιναν, αφότου οι μάχες είχαν τελειώσει.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, μέλη της αστυνομίας και του στρατού πραγματοποίησαν μια «εκτός επίσημου σχεδίου» επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες σε σπίτια που οδήγησαν σε «τυχαίες» συλλήψεις υπόπτων.

Στις εικόνες «φρίκης» διακρίνονται άοπλοι άνδρες να υποχρεώνονται από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να ξαπλώσουν στον δρόμο και στη συνέχεια να πυροβολούνται εν ψυχρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανατριχίλα προκαλούν τα λόγια ενός αξιωματικού, ο οποίος ακούγεται στη διάρκεια του video να προστάζει έναν στρατιώτη να εκτελέσει έναν «ύποπτο», πυροβολώντας τον στο στήθος και όχι στο κεφάλι, γιατί, όπως είπε, «θέλω το καπέλο του»!

Προσοχή! Το video που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες, καθώς οι εκτελέσεις γίνονται μπροστά στον φακό της κάμερας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης