Σάλο αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες υπουργών της κυβέρνησης της Ινδίας για τη δημιουργία κέντρων θεραπείας της… ομοφυλοφιλίας! Η σοκαριστική δήλωση του υπουργού Υγείας Ghulam Nabi Azad, πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι «αφύσικο» και μια «ασθένεια» που επηρεάζει αρνητικά τη ζωή στην Ινδία, ήρθε να διαδεχτεί το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία ειδικών κέντρων για τη «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων, κάτι που ανακοίνωσε ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας στο κρατίδιο Γκόα της Ινδίας, Ramesh Tawadkar.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε: «Θα τους κάνουμε ξανά φυσιολογικούς. Θα φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς. Όπως είναι τα κέντρα των Ανώνυμων Αλκοολικών», ενώ πρόσθεσε πως «θα τους εκπαιδεύσουμε και θα τους δώσουμε και φάρμακα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως το πλάνο αφορά επίσης στους αμφιφυλόφιλους αλλά και στους τρανσέξουαλ.

«Όπως και στην περίπτωση άλλων ομάδων, όπως είναι οι ανήλικοι παραβάτες, οι νέοι που πλήττονται από τα ναρκωτικά, οι περιθωριοποιημένοι ή μετανάστες νέοι, μία λεπτομερής έρευνα θα πραγματοποιηθεί για την LGBT κοινότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα τα προβλήματά τους», ανέφερε.

Οι εν λόγω δηλώσεις έχουν πυροδοτήσει δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο έτος, η Ινδία επανέφερε σε ισχύ το άρθρο ενός νόμου 153 ετών, το οποίο ορίζει πως οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου συνιστούν «αφύσικο αδίκημα» και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης δέκα ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης