Ινδία: Πρόβα εμβολιασμού πριν από την επίσημη εκστρατεία κατά του covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, 10:57
Ινδία: Πρόβα εμβολιασμού πριν από την επίσημη εκστρατεία κατά του covid-19

Η Ινδία διεξήγαγε σήμερα μια άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, προτού ξεκινήσει, ίσως αυτή την εβδομάδα, η τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στη χώρα που κατοικούν 1,3 δισ. κάτοικοι.

Κυβερντική επιτροπή συνέστησε χθες Παρασκευή τη χρήση του εμβολίου κατά της covid-19 που έχει αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και οι πρώτοι εμβολιασμοί ενδέχεται να ξεκινήσουν στην Ινδία ακόμη και αυτή την εβδομάδα, μετά την οριστική έγκριση του εμβολίου από την ινδική αρχή φαρμάκων.

Η Ινδία, η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει έως και 300 εκατομμύρια ανθρώπους τους πρώτους έξι με οκτώ μήνες του 2021.

Σύμφωνα με απολογισμό του AFP που καταρτίστηκε χθες, στην Ινδία έχουν καταγραφεί συνολικά 148.994 θάνατοι από covid-19 και 10.286.709 κρούσματα.

Το Serum Institute της Ινδίας, ο μεγαλύτερος παραγωγός φαρμάκων παγκοσμίως, έχει ήδη αποθηκεύσει δεκάδες χιλίαδες δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, ενώ περίπου 96.000 υγειονομικοί έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη χορήγησή του.

Στη σημερινή προσομοίωση υγειονομικοί εξασκήθηκαν στη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 σε κούκλες στα ειδικά κέντρα που έχουν συσταθεί σε όλη τη χώρα για την εκστρατεία του εμβολιασμού.

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021, 10:57