Ινδικός χορός από το ζεύγος Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 11:09
Ινδικός χορός από το ζεύγος Ομπάμα
Όσο απογοητευμένος και να είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στη χώρα του, δεν δίστασε να χορέψει στην Ινδία.

Ο πρόεδρος συνόδεψε τη σύζυγό του Μισέλ και ομάδα παιδιών σε έναν ιδιαίτερα γρήγορο χορό για την γιορτή του Ντιουάλι, το "Φεστιβάλ των Φώτων", όπως ονομάζεται, σε σχολείο της πόλη Μουμπάι.

Οι μαθητές ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές άρχισαν να χορεύουν μέσα στο αμφιθέατρο του σχολείου που ήταν στολισμένο με στεφάνια λουλουδιών και λαμπιόνια.

Η κ. Ομπάμα άρχισε να χορεύει με τα παιδιά και πολύ γρήγορα έμαθε τα βήματα του χορού, αντίθετα με τον σύζυγό της που δυσκολεύτηκε αρκετά.

Ο αμερικανός πρόεδρος παρατήρησε ότι τα παιδιά προτιμούσαν να χορεύουν με τη σύζυγό του, παρά με εκείνον.

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που συνοδεύουν τον Ομπάμα ξέσπασαν σε γέλια βλέποντας τις άχαρες κινήσεις του προέδρου. Μάλιστα ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος Τύπου είχε μείνει άφωνος όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στην...πίστα.

Η τελετή και ο χορός μεταδόθηκαν ζωντανά από την ινδική τηλεόραση.

Το Ντιουάλι, που γιορτάζεται από Ινδουιστές και Σιχ, είναι μια από τις σπουδαιότερες γιορτές στην Ινδία, που εξυμνεί το θρίαμβο του καλού επί του κακού.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 11:12