Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό στο δυτικό τμήμα της Ινδονησίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εκατοντάδων κρατουμένων, οι οποίοι κατάφεραν να δραπετεύσουν στη διάρκεια εξέγερσης σε συγκρότημα φυλακών.

Η κινητοποίηση δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού είναι τεράστια σε περιοχές περιμετρικά της πόλης Μοεντάν. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκ των οποίων οι τρεις ήταν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Τμήματα των φυλακών Τοανγιούκ Γκούστα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως από τους περίπου 240 δραπέτες οι 64 συνελήφθησαν. Όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», δεκάδες κατήγγειλαν ότι υπήρχαν υπεράριθμοι κρατούμενοι μέσα στις εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, ενώ οι φυλακές μπορούσαν να φιλοξενήσουν 1.054 κρατουμένους, ο αριθμός τους φαίνεται πως ξεπερνούσε τις 2.500.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας επιβεβαίωσε την απόδραση των κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους ήταν κατάδικοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:
Πέντε νεκροί μετά από εξέγερση σε φυλακές της βόρειας Σουμάτρα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 04:54

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης