Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν, την Κυριακή, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας προκειμένου να καταδικάσουν τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος της μειονότητας των Ροχίνγκιας στη Μιανμάρ.

Παρά τις μεταρρυθμίσεις και το «άνοιγμα» της μεταβατικής κυβέρνησης του Thein Sein προς τη Δύση με απώτερο στόχο να βγει η χώρα από τη διεθνή απομόνωση και να ενταχθεί εκ νέου στις αγορές, οι καταγγελίες για καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη διάρκεια θρησκευτικών συγκρούσεων ανάμεσα σε Βουδιστές και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκιας στο κρατίδιο Ραχίν είναι συνεχείς. Τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάστηκε μια έξαρση της βίας, με περισσότερους από 80 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τις Αρχές να στέλνουν στρατό προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Τζακάρτα κάλεσαν παράλληλα τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, να σταματήσει το «λουτρό» αίματος και να σεβαστεί τον λαό του.

«Σταματήστε τη βία – Προστατέψτε τον Μουσουλμανισμό» ήταν ένα από τα μηνύματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Έκρυθμη η κατάσταση στο δυτικό τμήμα της Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 07:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης