Ινδονησία: Σεισμός 6,4R στην Τζακάρτα - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 09:46
Ινδονησία: Σεισμός 6,4R στην Τζακάρτα - Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα
Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την Τζακάρτα, προκαλώντας την εκκένωση πολλών κτηρίων με γραφεία στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε κυβερνητική υπηρεσία της Ινδονησίας, η οποία πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας, δηλαδή περίπου 130 χλμ. νοτιοδυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG) στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.Στις 16 Δεκεμβρίου 6,5R έπληξαν την Ιάβα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σεισμός στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα και είχε αφήσει χωρίς στέγη δεκάδες χιλιάδες.

Η ίδια επαρχία είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2004 από τον φονικό σεισμό των 9,1 βαθμών και από το τσουνάμι που ακολούθησε, που προκάλεσαν τον θάνατο 170.000 ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 10:00