Η επιτροπή που ευθύνεται για την εισαγωγή σχεδίων νόμων περί φορολογίας και την επιτήρηση φορολογικών θεμάτων στο αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα ζητήσει τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρά την αίτηση Δημοκρατικών για να αποσαφηνιστεί εάν ο πρόεδρος διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρός της χθες.

Αγνοώντας δεκαετίες παράδοσης, ο Τραμπ αρνείται να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς θα αποδείξουν εάν υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας και των προεδρικών του καθηκόντων, καθώς προωθεί ως ηγέτης μια σειρά θεμάτων, από τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μέχρι τις εξωτερικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν το Κογκρέσο αρχίσει να χρησιμοποιεί τις ευθύνες του να ψάχνει τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου, τι εμποδίζει το Κογκρέσο από το να κάνει το ίδιο και για τον μέσο Αμερικανό;» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κέβιν Μπρέιντι σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

«Η ιδιωτικότητα και οι πολιτικές ελευθερίες παραμένουν σημαντικά δικαιώματα στη χώρα αυτή, και η επιτροπή (Ways and Means) δεν προτίθεται να αρχίσει να τις αποδυναμώνει» πρόσθεσε.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Τέξας απαντούσε σε ερωτήσεις που αφορούν σε επιστολή της 1ης Φεβρουαρίου από τον βουλευτή Μπιλ Πασκρέλ, Δημοκρατικό μέλος της επιτροπής, ο οποίος ζήτησε από τον Μπρέιντι να εξασφαλίσει τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε η επιτροπή να τις εξετάσει κεκλεισμένων των θυρών και να αποφανθεί εάν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή του ο Πασκρέλ είπε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Τραμπ συμπεριλαμβάνει κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. «Είναι επιτακτικό για τους πολίτες να ξέρουν και να καταλαβαίνουν τις (…) οικονομικές του θέσεις σε εγχώριες και ξένες εταιρείες» έγραψε στην επιστολή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης