Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Ιούνιο τη μικρότερη αύξησή τους εδώ και τέσσερις μήνες, καθώς μειώθηκε η ζήτηση για αυτοκίνητα, σε μια ένδειξη ότι η οικονομία έχασε κάποια από τη δυναμική της στο τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% μετά την πτωτικά αναθεωρημένη αύξηση 0,7% του Μαΐου. Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε πάνω από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 0,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση του Ιουνίου επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Αν και οι αναιμικές καταναλωτικές δαπάνες υποδεικνύουν συρρίκνωση της δυναμικής της οικονομίας προς το τρίτο τρίμηνο, η όποια επιβράδυνση πιθανόν να αντισταθμιστεί από τα σημάδια ενδυνάμωσης που εμφανίζει ο κλάδος των κατοικιών και η αγορά εργασίας.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία επεκτείνεται με «μέτριο» ρυθμό, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την αγορά εργασίας και έκανε γνωστό ότι ο κλάδος κατοικιών επέδειξε «επιπρόσθετη» βελτίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης