Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το Σάββατο την παράταση κατά τέσσερις ημέρες για την ψήφιση του νόμου του προϋπολογισμού για το 2015, έπειτα από συμβολική κωλυσιεργία των ρεπουμπλικανών γερουσιαστών του Tea Party, η οποία ωστόσο δεν απειλεί με παύση τη λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Οι γερουσιαστές που συνεδρίασαν εκτάκτως, ενέκριναν ένα τεχνικό μέτρο με το οποίο παρατείνεται η προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου που είχε οριστεί αρχικά, ώστε να αποφευχθεί μερική και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης τον νόμο για τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2015 ύψους 1,014 δισεκ. δολαρίων. Χωρίς την έγκριση της άνω βουλής του Κονγκρέσου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα.

Οι επικεφαλής της Γερουσίας δεσμεύτηκαν να αποτρέψουν οποιοδήποτε παύση λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, ωστόσο εξακολουθούν να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία προκειμένου να επισπεύσουν την ψήφιση του προϋπολογισμού με τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, εκτός από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης