Τη σιωπή του μετά από δύο χρόνια «έσπασε» ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ που είχε αναλάβει την έρευνα σχετικά με τις σχέσεις της Ρωσίας και του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από το Γραφείο Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «επιστρέφει στη δημόσια ζωή».

Η δήλωσή του ήρθε εν μέσω των πιέσεων να καταθέσει στο Κογκρέσο για τα ευρήματά του και την ένταση με τον Γενικό Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ. O Μιούλερ στην πρώτη δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε ότι παραιτείται καθώς δεν σκοπεύει να καταθέσει στο Κογκρέσο, ενώ τόνισε ότι το να «κατηγορήσει» τον Αμερικανό πρόεδρο δεν ήταν ποτέ επιλογή της ομάδας των εισαγγελέων που επέβλεπε. Επικαλέστηκε δε τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που απαγορεύουν να κατηγορηθεί ο εκάστοτε νυν πρόεδρος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να χρεώσουμε στον πρόεδρο ένα έγκλημα… δεν ήταν μια επιλογή που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιούλερ μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε μια τελική απόφαση είτε με τον ένα είτε με τον άλλον τρόπο για το αν ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα», πρόσθεσε. 

«Η υπόθεση έκλεισε»

Αξίζει να σημειωθεί πως άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου Τραμπ, ο οποίος στο περιθώριο των παραπάνω, σχολίασε χαρακτηριστικά στο twitter «Η υπόθεση έκλεισε. Σας ευχαριστώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα, ο  πρόεδρος πρόσθεσε εκτός των άλλων πως  «Τίποτα δεν αλλάζει από την έκθεση Mueller. Δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και, ως εκ τούτου, στη χώρα μας, ένα άτομο είναι αθώο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης