Η.Π.Α.: Βομβάρδισαν πλοίο-φάντασμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, 02:50
Η.Π.Α.: Βομβάρδισαν πλοίο-φάντασμα
Σκάφος της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. άνοιξε πυρ εναντίον ενός ακυβέρνητου πλοίου, το οποίο είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.Το «Ryou-Un Maru» ανακαλύφθηκε τυχαία στις 23 Μαρτίου στη διάρκεια περιπόλου ρουτίνας ελικοπτέρου της Ακτοφυλακής στη Βρετανική Κολούμπια στα ανοικτά του Καναδά, περίπου 315 χλμ. νοτιοδυτικά της περιοχής Σίτκα στην Αλάσκα.

Tο πλοίο-φάντασμα δεν είχε ρεύμα ή φώτα και αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα διερχόμενα πλοία.

Δείτε το video...


Το σκάφος, μήκους 61 μ., διεκδικούσε η καναδική εταιρεία Bernice C, η οποία ζήτησε να το ρυμουλκήσει, ωστόσο, το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε καθώς τη στιγμή που εντοπίστηκε, βρισκόταν σε διεθνή ύδατα πρωτού εισέλθει στη συνέχεια σε τμήμα της θάλασσας που ανήκει στις Η.Π.Α..Τελικά το πλοίο «Anacapa» άνοιξε πυρ εναντίον του εγκαταλελειμμένου σκάφους το απόγευμα της Τετάρτης, βυθίζοντάς το.
 


Σε θέση ετοιμότητας βρισκόταν και ένα πολεμικό αεροσκάφος, τύπου «Hercules C-130», προκειμένου να ενημερώσει τα πληρώματα διερχόμενων πλοίων για την επιχείρηση.

Το πλοίο περιείχε περίπου 8 τόνους καυσίμου και πιστεύεται πως ήταν αγκυροβολημένο στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του τσουνάμι.

Διαβάστε επίσης:
Πλοίο-φάντασμα από το ιαπωνικό τσουνάμι στον Καναδά, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 20:46

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, 04:36