Τρία χρόνια περιορισμένων βροχοπτώσεων έχουν προκαλέσει καταστροφή στην Κένυα, με 2,6 εκ. ανθρώπους να πεινούν, κρίσιμα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού και πολλούς θανάτους ζώων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ απευθύνοντας έκκληση για τη συγκέντρωση 166 εκατομμυρίων δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περισσότερα από 350.000 παιδιά, έγκυες και νέες μητέρες είναι αντιμέτωπες με οξύ υποσιτισμό, με τα επίπεδα του υποσιτισμού να ξεπερνούν το 30%, σε τρεις βόρειες κομητείες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού τώρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω δεινά», δήλωσε ο Τζόζεφ Κινούα, επιτελάρχης του προέδρου της Κένυας.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με 20 εκατομμύρια ανθρώπους να κινδυνεύουν από λιμό.

Σημειώνεται ότι η ανατολική και η νότια Αφρική επλήγησαν έντονα το 2016 από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, την αύξηση των θερμοκρασιών της επιφάνειας των θαλασσών στον Ειρηνικό Ωκεανό, που κατέστρεψε τις σοδειές, επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη των χωρών και αύξησε τις τιμές των τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μισή Κένυα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση, με την κυβέρνηση να έχει ήδη προσφέρει 100 εκ. δολάρια έκτακτη βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ωστόσο ο ΟΗΕ τονίζει ότι είναι απαραίτητοι περισσότεροι πόροι προκειμένου να παρασχεθούν τρόφιμα, νερό και υγειονομικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζει ότι «οι συνθήκες είναι πιθανό να επιδεινωθούν, αν δεν βρέξει τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης