Ένας ιερέας διάβασε σήμερα, παρουσία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, την επιστολή ενός «Εβραίου φίλου», σύμφωνα με τον οποίο οι επιθέσεις κατά της Καθολικής Εκκλησίας, που έχει πληγεί από τα πρόσφατα σκάνδαλα παιδεραστίας, θυμίζουν «τις πιο επαίσχυντες εκφάνσεις του αντισημιτισμού».

Ο πατέρας Ρανιέρο Κανταλαμέσα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τη Μεγάλη Παρασκευή στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, διάβασε μία επιστολή «αλληλεγγύης» προς τον Πάπα και την Εκκλησία, που, όπως δήλωσε ο ίδιος, έλαβε πρόσφατα από έναν «Εβραίο φίλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρακολουθώ με αποστροφή τη βίαιη επίθεση κατά της Εκκλησίας (και) του Πάπα», αναφέρει ο συγγραφέας της επιστολής.

«Η χρήση στερεότυπων, η μεταβίβαση της ευθύνης και η αναγωγή των προσωπικών σφαλμάτων σε συλλογικά μου θυμίζουν τις πιο επαίσχυντες εκφάνσεις του αντισημιτισμού», συνεχίζει η επιστολή.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, που ήταν αφιερωμένη στην αποφυγή της βίας, ο πατέρας Κανταλαμέσα διαβεβαίωσε πριν την ανάγνωση της επιστολής ότι δεν θα μιλήσει για «αυτές τις προκλήσεις, εξαιτίας των οποίων στιγματίστηκε με αισχρό τρόπο ένας αριθμός των μελών του κλήρου, διότι μιλάμε για αυτό το θέμα ήδη αρκετά έξω από εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έλαβε την Παρασκευή αρκετά μηνύματα υποστήριξης για τον χειρισμό του σκανδάλου παιδεραστίας, μεταξύ αυτών και μία επιστολή από Γάλλους διανοούμενους.

Σε αυτό το μήνυμα οι 70 Γάλλοι διανοούμενοι που το υπογράφουν εκφράζουν τον αποτροπιασμό» τους για τα εγκλήματα παιδεραστίας και την «αλληλεγγύη» τους στα θύματα, όμως «κάνουν μνεία στον Πάπα και την θέλησή του να ρίξει φως σε αυτές τις περιπτώσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης