Ιράκ: Νέες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας με 12 νεκρούς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 01:25
Ιράκ: Νέες επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας με 12 νεκρούς
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε επιθέσεις που στόχευαν κυρίως στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και ιατρικές πηγές. Οι τρεις ήταν αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Μοσούλης. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι στρατιώτες και η αστυνομία επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα σπίτι.

Στη ίδια πόλη ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ενόπλους. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ, ενώ στη Βαγδάτη από αντίστοιχες επιθέσεις σκοτώθηκαν πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ενός αστυνομικού. 


Η Μοσούλη και η πόλη Ανμπάρ κατοικούνται κυρίως από την μειονοτική κοινότητα των σουνιτών οι οποίοι έχουν προχωρήσει εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για επιχείρηση στοχοποίησης τους. 

Το Ιράκ περνά μια νέα περίοδο αναζωπύρωσης της βίας από την αρχή του έτους αν και οι επιθέσεις δεν φθάνουν τα επίπεδα αυτών της περιόδου 2006-2007, όταν πάνω από χίλιοι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους κάθε μήνα.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 01:33