Ιράν: «Άρχισαν τα όργανα» με το Gmail;

Ιράν: «Άρχισαν τα όργανα» με το Gmail;
Η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία Google δήλωσε χθες ότι ενημερώθηκε από επισκέπτες του διαδικτύου ότι στο Ιράν υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου Gmail, χωρίς όμως έχει εντοπίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυό της.

"Μάθαμε από επισκέπτες του διαδικτύου στο Ιράν ότι υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση του Gmail. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση στο δίκτυο, εξετάσαμε τα δίκτυά μας και βρήκαμε ότι λειτουργούν κανονικά", επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Google σε ανακοίνωση της.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal από τη μεριά της επεσήμανε ότι η ιρανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ανέστειλε τη λειτουργία του Gmail και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία μία εθνική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ώρα που οι ιρανικές αρχές κινητοποιούνται για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που αναμένονται σήμερα.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις ενός αξιωματούχου της ιρανικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο αυτό το μέτρο (της αναστολής της λειτουργίας του Gmail) έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των διαδικτυακών τεχνολογιών στη χώρα και να αυξήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανικές επικρίσεις για τα ιρανικά διαδικτυακά «τερτίπια», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 02:34

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010, 05:22