Καμία αλλαγή δεν αναμένεται στην πυρηνική πολιτική του Ιράν έπειτα από τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, διεμήνυσε σήμερα ο ΥΠΕΞ της χώρας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων για το εν λόγω θέμα.

«Ενδέχεται να υπάρξουν διαφορετικές απόψεις σχετικά, όμως το Ιράν είχε, έχει και θα έχει μια βασική πορεία στην πυρηνική του στρατηγική, η οποία συνίσταται στη διατήρηση των ατομικών προγραμμάτων για ειρηνικούς σκοπούς» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, οι διεκδικητές της προεδρίας επέκριναν την πολιτική στα πυρηνικά του απερχόμενου προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του επικεφαλής της ατομικής υπηρεσίας του Σαΐντ Τζαλιλί, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους οκτώ υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στις 14 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι, θεωρώντας πως η στρατηγική του Αχμαντινετζάντ για τα πυρηνικά ευθύνεται για την πολιτική και οικονομική κρίση στη χώρα, εξέφρασαν την άποψη ότι αυτή θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί με περισσότερο διπλωματικό τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις να είναι λιγότερο επώδυνες.

«Οι υποψήφιοι εξέθεσαν τις δικές τους θέσεις, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη βασική πορεία της εξωτερικής μας πολιτικής, ούτε και μετά τις εκλογές» υπογράμμισε ο Σαλεχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης