Ιράν: Τέσσερις άνδρες εκτελέστηκαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 10:14
Ιράν: Τέσσερις άνδρες εκτελέστηκαν για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Τέσσερις Ιρανοί εκτελέστηκαν στη χώρα τους μετά την καταδίκη τους στην εσχάτη των ποινών για «συνεργασία» με το Ισραήλ, τον ορκισμένο εχθρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την Κυριακή η ιρανική δημοκρατία.

«Το πρωί εκτελέστηκαν οι ποινές εναντίον τεσσάρων βασικών μελών της ομάδας των καθαρμάτων που συνδέονται με τις υπηρεσίες Πληροφοριών του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ. το Ισραήλ», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mizan Online.

Στις 22 Μαΐου οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη μελών «ενός δικτύου που δρούσε υπό τη διεύθυνση των υπηρεσιών Πληροφοριών» του Ισραήλ, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε η σύλληψή τους.

«Σύμφωνα με την τελική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη συνεργασία τους με το σιωνιστικό καθεστώς και για απαγωγή», είχαν επισημάνει την Τετάρτη οι δικαστικές αρχές.

«Οι άνθρωποι αυτοί διέπραξαν κλοπές, κατέστρεψαν ιδιωτική και δημόσια περιουσία, έκαναν απαγωγές και προχώρησαν σε εκβιασμούς», ανέφερε η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης τον Μάιο.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Ιράν είναι μεταξύ των χωρών που εκτελούν τους περισσότερους κρατούμενους παγκοσμίως, μετά την Κίνα.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει επανειλημμένα τη σύλληψη πρακτόρων που εργάζονται για τις υπηρεσίες Πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του Ισραήλ.

Στα τέλη Ιουλίου η Τεχεράνη είχε επισημάνει ότι συνελήφθησαν «πράκτορες» που συνδέονται με τη Μοσάντ, την υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού του Ισραήλ, οι οποίοι σχεδίαζαν να στοχοθετήσουν «ένα ευαίσθητο κέντρο άμυνας», ενώ είχε προσθέσει ότι επρόκειτο για μέλη μιας απαγορευμένης οργάνωσης Κούρδων ανταρτών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 10:20