Προβάδισμα εξακολουθούν να έχουν οι Σοσιαλιστές στην πρόθεση ψήφου, εν όψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 28 Απριλίου στην Ισπανία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, όπως δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση του GAD3 που έγινε για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας «ABC».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται ότι εξασφαλίζει από 135 έως 137 έδρες και ποσοστό 30,9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.000 ανθρώπων μεταξύ της 8ης και της 9ης Απριλίου.

Οι έδρες αυτές υπολείπονται των 176 που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ το ποσοστό του μειώθηκε ελαφρά σε σχέση με αυτό που λάμβανε σε δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας είχαν δοθεί στη δημοσιότητα στις 8 Απριλίου.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) εξασφαλίζει από 85 έως 91 έδρες και ποσοστό 21,3%, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, σημειώνοντας μικρή άνοδο από την προηγούμενη, ενώ το φιλικό προς τις αγορές Ciudadanos λαμβάνει από 43 έως 46 έδρες και ποσοστό 13,5%. Το ακροδεξιό Vox αποσπά από 25 έως 29 έδρες και 11,2%, αυξάνοντας επίσης τα ποσοστά του από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Podemos εξασφαλίζει την ίδια ώρα από 29 έως 30 έδρες και ποσοστό 12,0%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής δείχνουν επίσης ότι ένας τρικομματικός συνασπισμός ανάμεσα στους συντηρητικούς εξακολουθεί να μη συγκεντρώνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμη κι αν ισχύσει το καλύτερο σενάριο όσον αφορά στα αποτελέσματά τους, ενώ και οι Σοσιαλιστές θα χρειαστεί να αναζητήσουν συμμαχίες με άλλα κόμματα, αν θέλουν να εξασφαλίσουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κυβερνήσουν.

(Πληροφορίες και από τον ιστότοπο της ABC)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης