Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προτίθεται να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του αυξημένου κόστους ζωής.
Χθες Σάββατο περίπου 300.000 άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους, ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη.

«Ο κ. Νετανιάχου επιθυμεί να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα η οποία θα αποτελείται κυρίως από υπουργούς και πανεπιστημιακούς ώστε να ακούσει το συντομότερο δυνατό τα αιτήματα των διαδηλωτών και να παρουσιάσει τις συστάσεις της» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας ανώτατος αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι συστάσεις αυτές θα αφορούν κυρίως τα μέσα για την καταπολέμηση του υψηλού κόστους ζωής, καθώς και την πιο εύκολη πρόσβαση στην κατοικία» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μία αναπόφευκτη πρόκληση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Μία νέα χώρα», «Το Ισραήλ είναι στον δρόμο», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Yediot Aharonot, μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας.

«Ο Νετανιάχου και οι υπουργοί του δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτήν την κραυγή, επειδή εκφράζει μία δύναμη που απειλεί τη διατήρησή τους στην εξουσία» γράφει ο κορυφαίος αρθρογράφος της εφημερίδας, Ναχούμ Μπαρνέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε ότι το Τελ Αβίβ έγινε το Σάββατο η σκηνή ενός εκ των μεγαλύτερων διαδηλώσεων στην ιστορία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης