Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 08:48
Ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τέσσερις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας έναν εξάχρονο Παλαιστίνιο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Το αγοράκι τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο υπόγεια σήραγγα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, κοντά στο σημείο διέλευσης της Ράφας, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή εναντίον αστυνομικού τμήματος στη συνοικία Ελ Τούφα, ανατολικά της πόλης της Γάζας, και ακόμη δύο επιδρομές στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τις επιδρομές. «Στη διάρκεια της νύχτας αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας στόχευσαν εναντίον ενός εργαστηρίου όπλων, μιας θέσης τρομοκρατών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και μιας σήραγγας όπου γινόταν λαθρεμπόριο στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι θέσεις αυτές αποτέλεσαν στόχο των επιδρομών μετά τις συνεχιζόμενες ρίψεις ρουκετών εναντίον του Νοτίου Ισραήλ. Δεκαπέντε ρουκέτες ερρίφθησαν εναντίον του Ισραήλ αυτό τον μήνα, πλήττοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές».

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες ερρίφθησαν στο πρωί της Κυριακής από Παλαιστίνιους ένοπλους από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Νοτίου Ισραήλ. Δεν προκάλεσαν θύματα, μόνο μία έπληξε οίκημα στη πόλη Νετιβότ, επιφέροντας σε αυτό σημαντικές ζημιές.

Μια σαλαφιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας ανέλαβε την ευθύνη το Σάββατο για τις ρίψεις την προηγουμένη δύο ρουκετών κατά του Νοτίου Ισραήλ, οι οποίες δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές. Οι παλαιστινιακές σαλαφιστικές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας κατηγορούν το ισραηλινό κίνημα Χαμάς για αδυναμία απέναντι στο Ισραήλ και στην επιβολή του ισλαμικού νόμου.

Οι ρίψεις αυτές σημειώθηκαν μετά τον θάνατο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, έξι Παλαιστινίων στη Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι όλα τα θύματα ήταν πολίτες, ενώ το Ισραήλ έκανε λόγο για «τρομοκράτες που ετοιμάζονταν να ρίξουν ρουκέτες».

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 08:52