Δύο μέλη της Παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη από πυρά ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ιατρικές πηγές και παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυο μαχητές, ο 21ετών Αχμάντ αλ Ζααμέν και ο 23χρονος Μοχάμεντ αλ Ζααμέν, ήταν μέλη των Ταξιαρχιών αλ Κουντς της ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι δυο νεαροί σκοτώθηκαν ενώ ταξίδευαν με ένα αυτοκίνητο κοντά στην Μπέιτ Χανούν στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, ανέφεραν οι παλαιστινιακές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ προχώρησε στην αεροπορική επίθεση καθώς κατηγορούσε τους ισλαμιστές ότι εκτόξευσαν ρουκέτες κατά μήκος των συνόρων κατά τη διάρκεια της κηδείας του Αριέλ Σαρόν την περασμένη εβδομάδα. Ο ισραηλινός στρατός , επιβεβαιώνοντας την αεροπορική επιδρομή στην Μπέιτ Χανούν , ανέφερε ότι στόχος ήταν ο Αχμέντ αλ Ζααμέν, ένα πρώην μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ , που είχε ενταχθεί στο πιο κοσμικό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ( PFLP ).

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης