Ένας άνεργος άνδρας από το Τόκιο, συνελήφθη την Παρασκευή ύστερα από παράνομη είσοδό του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Fukushima Daini, 12 χιλιόμετρα από το προβληματικό πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Dajiitsi, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι ιαπωνικές Αρχές. Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Ο Hikaru Watanabe, αφού μπήκε παράνομα από τη δυτική πύλη του εργοστασίου Daini στις 1:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, έκανε «βόλτες» με το αυτοκίνητό του στις εγκαταστάσεις για δέκα λεπτά περίπου, πριν τελικά συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπήρχαν τραυματισμοί», ανέφερε εκπρόσωπος της Tepco.

Ο 25χρονος άνδρας συνελήφθη με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου και της καταπάτησης-καταστροφής ιδιωτικής περιοχής, ανέφερε η τοπική Αστυνομία, συμπληρώνοντας ότι ο άνδρας έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες. Κατά την έξοδό του από τους χώρους του εργοστασίου, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Αστυνομίας πέρασαν από τον έλεγχο «απολύμανσης» ραδιενέργειας.

Πενήντα λεπτά πριν το περιστατικό, ο κατηγορούμενος είχε προσπαθήσει να παραβιάσει την κεντρική πύλη του προβληματικού εργοστασίου Fukushima Dajiitsi, ωστόσο εμποδίστηκε από υπαλλήλους της Tepco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας, δήλωσε, μέσω εκπροσώπου της, ότι και τα δύο πυρηνικά εργοστάσια φυλάσσονται σε επαρκή βαθμό, παρόλα τα προβλήματα από τη διαρροή ραδιενέργειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης