Ιταλία: Διατηρεί το προβάδισμά του ο Μπερσάνι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 14:27
Ιταλία: Διατηρεί το προβάδισμά του ο Μπερσάνι
Προβάδισμα μεταξύ πέντε και επτά μονάδων δίνουν στην κεντροαριστερή παράταξη του Πιερλουίτζι Μπερσάνι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις ιταλικές εκλογές, αλλά φαίνεται ότι το κόμμα θα χρειαστεί στήριξη για τη Γερουσία - με πιθανότερο «υποψήφιο» τον Μάριο Μόντι.

Παράλληλα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει με το PD, την στιγμή πάντως που ο μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων καθιστά αβέβαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δημοσκόπηση του ISPO για την Corriere della Sera που δημοσιεύτηκε σήμερα, τελευταία ημέρα που επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές στις 24 Φεβρουαρίου, το μπλοκ της Κεντροαριστεράς (με κυρίαρχο το PD) βρίσκεται στο 37,2%. Το κεντροδεξιό μπλοκ, με κυρίαρχο το PdL του Μπερλουσκόνι, εμφανίζεται στο 29,7%. Το μπλοκ του Μόντι βρίσκεται στο 13% ενώ η αριστερή Ingroia βρίσκεται μεταξύ 4% και 5%.

Ανάλογη εικόνα δίνει και η δημοσκόπηση της Demos&Pi για τη Repubblica. Σε αυτήν, το μπλοκ του Μπερσάνι εμφανίζεται στο 34,1% και το μπλοκ του Μπερλουσκόνι έχει ανέβει στο 28,6%. Το μπλοκ του Μόντι παραμένει κοντά στο 16%. Με το μπόνους του πρώτου κόμματος, ο Μπερσάνι φαίνεται να οδεύει σε υγιή πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή. Ωστόσο, η εικόνα στη Γερουσία είναι διαφορετική, όπου εκεί (λόγω του μπόνους εδρών ανάλογα με την περιφέρεια) το προβάδισμα του Μπερσάνι εμφανίζεται κάτω από το 3% - σχεδόν στο όριο στατιστικού λάθους που δίνει η δημοσκόπηση.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, 14:57