Στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε με επιτυχία το τεστ της ψήφου εμπιστοσύνης» τονίζει η δημόσια τηλεόραση Rai. H ιταλική τηλεόραση μεταδίδει ότι αυτή η έκβαση επετεύχθη χάρη στη στάση βουλευτών που διαγράφηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ σημειώνεται και η σκληρή αντιπαράθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό.

«Ο Τσίπρας εξασφάλισε εμπιστοσύνη στο νήμα» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι «κανονικά αυτή η ψήφος θα επιτρέψει στον Έλληνα πρωθυπουργό να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι την κανονική ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου, το ερχόμενο Φθινόπωρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδησεογραφική πύλη Il Post υπενθυμίζει ότι «πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο θα πρέπει να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και η επικύρωση της αλλαγής ονομασίας της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα, τέλος, με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, «η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης ανοίγει τον δρόμο, τώρα, στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης