Ιταλία: Παρέμβαση του Νίκι Βέντολα για την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Αλ.Τσίπρα

Ιταλία: Παρέμβαση του Νίκι Βέντολα για την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Αλ.Τσίπρα
Στην έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε σήμερα ο Νίκι Βέντολα, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι και επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά Oικολογία και Ελευθερία».

«Η εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο φιλοξένησε έκκληση υπέρ της δημιουργίας ψηφοδελτίου που να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», γράφει ο Βέντολα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύστοχη ανάλυση, διότι ο Τσίπρας εκπροσωπεί μια εναλλακτική για μια νέα Ευρώπη και ένα φράγμα στον φασισμό και στον λαϊκισμό», προσθέτει ο Ιταλός πολιτικός.

Παράλληλα, όμως, ο Βέντολα τονίζει ότι «η πρόταση αυτή μετατρέπεται σε ένα είδος φυλακής, αν προϋποθέτει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά, την ομάδα του ευρωκοινοβουλίου στην οποία μετέχουν δυνάμεις που είναι προσηλωμένες στην παλιά κομμουνιστική ορθοδοξία».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι (Απουλία) «το πολιτικό φάσμα που πρέπει να καταληφθεί είναι εκείνο που βρίσκεται ανάμεσα στον Μάρτιν Σουλτς και τον Αλέξη Τσίπρα», από την στιγμή που «στον πολιτικό αυτό χώρο μπορεί κανείς να δουλέψει για να ξεπεράσει ένα χρεοκοπημένο σύστημα λιτότητας».

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 19:39